Onderhoudsadvies

Kunststof kozijnen

Uw kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Dat wil zeggen dat ze weinig onderhoud nodig hebben.
Zodra u de beglazing wast kunt u de kozijnen met hetzelfde sopje wassen. Ook warm water met schoonmaakazijn is een goede optie.
Let erop dat het reinigingsmiddel geen schurende of blekende middelen bevat.

Daarnaast kunt u 1-2 keer per jaar uw kozijnen in de was zetten, dit zorgt voor een extra beschermlaag. Hiervoor kunt u een niet schurende autowas gebruiken of de vuilafstotende polish van HG voor kunststof.

Hang- en sluitwerk

Goed afgestelde en gesmeerde ramen en deuren werken lichter!
Indien een raam of deur niet af en toe gesmeerd wordt loopt u de kans dat de aandrijfweerstand en daarmee de slijtage groter is.

Het smeren van de ramen en deuren kunt u makkelijk zelf doen, 1 keer per jaar is voldoende.
Leg een krant of iets dergelijk onder het raam of de deur om te voorkomen dat dat er vetproducten op uw vloer druppelen!
Neem een siliconenspray,of slotspray en spuit dit op alle bewegende delen. Sluit hierna uw raam of deur en sluit het een paar keer achter elkaar zodat het smeersel zich verdeelt.

RVS grepen, brievenbussen e.d.

Op RVS onderdelen kan op termijn vliegroest verschijnen.
Dit ontstaat door het vuil in de lucht dat kleine deeltjes metaal bevat. Vervolgens slaat dit neer op uw kozijnen en beslag. Zeker bij RVS onderdelen ontstaat dan vliegroest.
U kunt deze vliegroest verwijderen door het oppervlak in te spuiten met een beetje WD-40 en vervolgens op te poetsen met een oude katoenen lap stof.